Pastoriewoning

Tijdloze charme

Pastoriewoning: de ultieme traditionele woning

Een pastorie, daar woonde vroeger de pastoor van het dorp. Vaak vind je nog authentieke pastoriewoningen terug onder de kerktoren van landelijke dorpjes. Maar je kan ook perfect een gloednieuwe pastoriewoning bouwen.

De herkenbare buitenkant van een pastorie

Een pastoriewoning heeft net als elke traditionele woning een klassieke, warme uitstraling. Zoals andere traditionele huizen kan je ze herkennen aan hun bakstenen met artisanale look, traditionele dakpannen, ramen met kruisverdelingen en deuromlijsting in blauwe steen.

Wat maakt van een pastorie dan een pastorie? Het zijn meestal hoge huizen, met een volwaardige bovenverdieping en een puntdak.

Het kleurenpalet bestaat uit lichte tinten zoals zachtgeel, zandkleur en wit. Andere typische kenmerken zijn grote, opvallende garagepoorten of een bijgebouw.

Een warme sfeer in je pastoriewoning

De charme van een pastoriewoning vind je ook aan de binnenkant met een interieur in landelijke stijl. In moderne pastoriewoningen vind je meestal veel open ruimte. De keuken en de woonkamer sluiten op elkaar aan en vormen zo één gezellige leefruimte. De keuken is vaak een echte leefkeuken, met een stevig keukeneiland en een robuuste houten tafel bijvoorbeeld.

Ruimtes die je liever gescheiden houdt van de leefruimte zoals een bureau of een speelkamer, kan je makkelijk toch betrekken bij de woning door te kiezen voor deuren met vensters of volledig glazen deuren.

Een pastoriewoning bouwen

I.N.T - Ecobouw bouwt graag met je mee aan de warme thuis die je voor ogen hebt. We denken met je mee over alle details die van je huis een karaktervolle pastoriewoning maken. En altijd met oog voor kwaliteit en duurzaamheid natuurlijk.

Realisaties

Logo_inteco
Pastorie_woning_1
Pastorie_woning_2
Pastorie_woning_3
Logo_inteco

Meer info over pastoriewoningen

Droom je van je eigen pastoriewoning? Neem dan contact op met ons. We horen graag alles over je woondroom voor we een offerte op maat maken.

Scroll naar boven